Факти з історії українсько-американських відносин


Важливі факти з історії українсько-американських відносин.

Початок відносин

1 Серпня 1991 року Президент США Буш у Києві категорично висловився за збереження СРСР і підтримку М. Горбачова. В історію ця промова увійшла під назвою Chicken Kiev («котлета по-київськи»), оскільки в англійській мові слово «chicken» має переносне значення «боягуз». Безпрецедентним для США було те, що відправляючись з Москви до Києва, Джордж Буш показав текст цієї промови радянському керівникові.

Подовження відносин 1991 – 2021

- 1991—1993роки. США чинять політичну та економічну блокаду України, визнавши Росію єдиною правонаступницею СРСР,
- 1993 – США чинять політичний шантаж проти України. Це цитата з ультиматуму українцям від віце-президента США Ала Гора у 1993 році: «Ви повинні вивезти з України ядерну зброю. Інакше будуть санкції, і не тільки економічні». Кінець цитати. Також про це казали Білл Клінтон та Джордж Буш.
- 2014 рік. США чинять політичний шантаж проти України з вимогою до в.о. президента України Турчинова скасувати його наказ про збройний захист українського Криму від вторгнення РФ армії.
- 2014-2021 роки. США, під час війни України проти РФ на території України за звільнення від РФ окупації української території, не виконують свої зобов’язання Україні домогтися допомоги Україні від ООН у випадку нападу на Україну.
- 2014-2017 роки. США відмовляють Україні у постачанні та/або продажі зброї для захисту українців від РФ агресії та окупації.
- 2008-2021 роки. США блокують вступ України до НАТО під вигаданими чинниками.


P.S. Цитата Кондоліни Райз, колишнього високопосадовця в американській владі: «Вашингтон ніколи не змінить свою політику щодо України». 

Категория: Политика | Добавил: sergey_covid (19.10.2019)
Просмотров: 526 | Комментарии: 1 | Теги: политика, украина, сша | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 Виктор  
0
Розвиток України починається з нас, з кожного, США ні для нас, ні за нас, нічого робити і будувати не будуть.

Имя *:
Email *:
Код *: